top of page
Matrelaterat.png
  • Instagram
  • Facebook
Recept

Enkelt recept på Gyoza/dumpling

Ljuvligt god chorizogryta med ris

Korvstroganoff i all ära, men ibland vill man ju ha lite variation – man kan ju inte leva på bara stroganoffen! Den här korvgrytan är precis vad du behöver när smaklökarna skriker efter något nytt, men plånboken fortfarande säger "håll dig till korv". Snabb, god och en räddare i nöden när inspirationen tryter! Den innehåller djupa och värmande smaker såsom Avjar, honung, paprikakrydda och mycket mer, detta måste du bara testa! Sen kommer det ju till riset.. Vill du ha fluffigt ris varje gång utan krångel? Tricket är att skölja riset ordentligt för att få bort stärkelse och sen låta det ånga klart utan att röra runt. Men ärligt talat, den riktiga gamechangern är en riskokare – och vi har en riktigt prisvärd favorit som vi varmt rekommenderar. Bara släng i ris och vatten, tryck på en knapp och vips – perfekt, fluffigt ris varje gång. Kolla in den här och gör livet (och middagarna) lite enklare!

Ljuvligt god chorizogryta med ris



1. Kan jag använda vilken korv som helst i en korvgryta? Absolut! Klassisk falukorv funkar ok, men denna rätten är som gjord för chorizon!

2. Hur gör jag korvgrytan mer mustig? Ett knep är att tillsätta lite tomatpuré och låta den fräsa med löken innan du häller på vätskan. Lite soja eller en skvätt fond kan också ge djupare smak.

3. Kan jag frysa in korvgrytan? Jajamen! Korvgryta funkar utmärkt att frysa in, men tänk på att mejeriprodukter kan skära sig lite när de tinas. Rör om ordentligt vid uppvärmning så blir det bra!

4. Varför blir mitt ris alltid klibbigt? Troligen sköljer du det inte tillräckligt innan du kokar det. Skölj riset i kallt vatten flera gånger tills vattnet är klart – det tar bort överflödig stärkelse och gör riset fluffigare.

5. Är en riskokare verkligen värd det?Ja, om du äter ris regelbundet! En bra riskokare gör jobbet åt dig, ser till att riset blir perfekt varje gång och håller det varmt utan att det bränns vid. Dessutom kan den ofta ångkoka grönsaker och annat samtidigt! Vi rekommenderar en prisvärd modell – kolla in den här!

 
 
 

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page